top of page

 Advies

 Service

 Inspiratie

Exp-dition1-88DB_edited.jpg

Behang

Behang brengt de sfeer in uw huis en is een breed begrip in muurbekleding. Met meer dan 200 behangen van de merken Eijffinger, Arte, Hooked on Walls, BN, At Walls en Noordwand is er een ruime keus voor de juiste inspiratie. 

Soorten behang

Bij het ene behang worden de banen ingelijmd en bij het andere behang moeten de muren worden ingelijmd. Een paar voorbeelden van de verschillende soorten behang die het meest voorkomen:

Glasvezelbehang

Glasvezel is een stevig en duurzaam behang op een rol van minimaal 25 meter en een meter breed. Doordat er glasvezeldraadjes door het behang geweven zijn is het behang zo sterk dat het uitermate geschikt is voor zwakke of slechte muren met bijvoorbeeld scheuren of gaatjes. Het behang dient na het plakken gesaust te worden, (liefst 2x voor een mooi resultaat). Het behang is makkelijk reinigbaar en waterafstotend. Kies wel de juiste muurverf. Nog een groot voordeel van glasvezelbehang is dat het vlamwerend of vlamvertragend is. 

Fotobehang

Tegenwoordig is fotobehang erg populair. Het is een snelle manier om een vertrek om te toveren naar een bijzondere sfeerkamer. Fotobehang wordt in diverse maten, verschillende kwaliteiten en heel veel afbeeldingen aangeboden. Het is ook mogelijk om uw eigen foto te leveren in de gewenste maten.

Schuimvinyl

Met schuimvinyl kunnen oneffenheden op de muur weggewerkt worden. Eén van de grote voordelen van dit behang is dat het probleemloos schoon te maken is en gemakkelijk over te schilderen. Dit product is een goedkoop alternatief voor spachtelputz, spuitwerk of granol. Omdat het behang erg poreus is, worden bepaalde stoffen gemakkelijk opgenomen, denk aan rook en vet. Daarom wordt dit behang afgeraden in bijvoorbeeld een keuken. 

Vliesbehang

Vliesbehang is een behang dat erg veel verkocht wordt op het moment. Het kenmerk van vliesbehang is dat het een vlieslaag heeft. Dit wordt soms gecombineerd met vinyl. Naast dat dit behang stevig is en niet snel scheurt is het prima af te wassen en moeilijk ontvlambaar. Ook een groot voordeel van vliesbehang is dat het geen vocht opneemt als het in aanraking komt met lijm, waardoor het niet kan krimpen of uitzetten. Bij vliesbehang wordt de muur ingelijmd in plaats van het behang. 

Papierbehang

Wat eerder erg populair was is papierbehang. Dit behang heeft verschillende diktes, waarbij het dikkere behang makkelijker te plakken is dan het dunne behang. Zorg er altijd voor dat de ondergrond egaal is, afhankelijk van de dikte van het behang kunnen oneffenheden snel te zien zijn. Bij dit behang wordt geadviseerd om de banen op een plaktafel te maken en deze in te lijmen, met dezelfde benodigde in week tijd te laten rusten. 

Op zoek naar sfeervol behang?

Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel!

Een kleine greep uit onze collectie:

Noordwand 

Arte

Hooked on Walls

AT Walls

Kom je er in de winkel niet uit?

Neem dan gerust een behangboek mee naar huis om het op je gemak door te bladeren voor de juiste keuze. Bent u dan nog steeds in twijfel? Wij geven ook advies aan huis. 

Bekijk ook 

pexels-kayley-dlugos-5872042.jpg
pexels-pixabay-159045.jpg
pexels-maksim-goncharenok-4352247.jpg
darren-richardson-MzYzhihNvXA-unsplash.jpg
paintbrush-4577578_1920.jpg

Laat u inspireren in onze winkel

bottom of page